Понедельник, 25.11.2024, 14:34

Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
Категорії розділів
 
Вхід на сайт
 

 

 Каталог статей
Головна » Статті » Статті про місто

В начинку для пирогів додають какао.

82 річна Ольга Будко з Гадяча до 3 кілограмів відокремлених від кісточок і пропущених через м’ясорубку  абрикосів додає 1,5 кілограмів цукру. Кип’ятить 15 хвилин. Потім додає 200 грам масла і варить ще півгодини. В кінці приготування  висипає 100 грамів какао, пачечку ванільного цукру, тримає на вогні ще протягом 10 хвилин і закатує в банки. Використовує як начинку для пирогів, млинців,  або просто  намазує  на  батон. А ще в її родині дуже люблять курагу.  Для цього використовують зелені абрикоси.  Їх розкладають на половинки, які тримають 5 хвилин в воді з лимонною кислотою. Вода повинна бути кислою. Потім дають воді стекти і проварюють в цукровому сиропі з розрахунку на літр води 1 кілограм цукру.  Доводять   до кипіння, знімають з вогню і залишають  в сиропі на добу. Абрикоси витягують, підсушують спочатку при температурі духовки 50 градусів, потім при 60. Дверці духовки тримають відчиненими. Можна сушити і в сушарці. Також родина готує варення з персиків, абрикосів і банану. По 1 кілограму персиків і абрикосів складає в миску і заливає  сиропом з 2 кілограмів цукру і склянки води.  Залишає  на ніч. Вранці доводить до кипіння і відставляє на добу. Так робить тричі.  Потім  додає порізані  кружальцями півкілограма бананів і лимонної кислоти на кінчику ножа.  Варить варення  20 хвилин і закатує в банки.

Категорія: Статті про місто | Додав: Admins (13.07.2011)
Переглядів: 308
Copyright MyCorp © 2024