Понедельник, 25.11.2024, 12:34

Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
Категорії розділів
 
Вхід на сайт
 

 

 Каталог статей
Головна » Статті » Статті про місто

Суниці з насіння можна вирощувати на вікні.

 В березні Лариса Сергіївна бере суміш дернової землі, перегною, піску,  та універсальної з магазину.  Саму універсальну землю  брати не можна, бо вона не тримає  вологу.  Також гарною є земля з  того місця, де росте кропива. Тоді можна додати тільки трохи піску. Брали землю з торфоперегноєм, тільки туди  додавали попіл. Насіння на ніч на добу можна замочити в сік алое, розбавлений навпіл, або в ложку води додати меду на кінчику ножа. Потім  садівниця викладає насіння на землю, трохи присипає землею, начебто солить і закриває плівкою. Через 2 тижні з’являється розсада.  Її треба пересадити  в іншу посуду з такою ж землею. Для цього садівниця бере ложкою розсаду з землею і кладе її  в тарілку з водою. Земля опускається на дно, рослинки не пошкоджуються. Потім олівцем робить лунки в землі і опускає туди саджанець.  Заглибити до першого листочка.  Коли виростуть 2-3 листи, а це буде в кінці травня, розсаду висаджує в землю. В грунт її потрібно трохи заглибити, щоб вона була начебто в ямці.  По мірі росту  розсада вилазить нагору, піднімається. Потім її можна потроху підсипати землею. В липні вже будуть перші квіти, а за ними ягоди. Восени вже прийдеться ділити кущики. Сорти, які вирощує  Пивовар,  не мають вусиків. Вона навмисно такі підбирає. Лариса Сергіївна   20 насінин свого  першого  сорту  Рейд де Вале Руш отримала поштою від родини Ставничих.  Потім  розвела з  насіння сорт Рюген і Александрію. Це сорти плодоносять з травня  і уходять під зиму з квітами.  Суниця  Александрія добре плодоносить на підвіконні  навіть взимку. – Ці суниці 1,5 сантиметрів  в діаметрі і 2 см довжиною дуже гарно вирощувати тим,  у кого є діти. У мене 30 кущиків, але кожного дня я маю 2- 3 склянки  запашних ягід, каже Пивовар.  Восени розділяю кущики. Роздаю всім бажаючим.

Ніна Петрук   кожного дня збирає  суниці і заморожує її в морозилці. За сезон назбирується багато. Взимку це дуже гарний десерт. Можна і в чай кинути і з морозивом скоштувати і кисіль зварити. Також частину врожаю Ніна Петрівна сушить. Розкладає в хаті на листках білого паперу. Запашні ягоди гарно висихають навіть в хаті на столі. Потім господиня складає їх в маленькі баночки і дарує друзям. Каже, що це найкращий подарунок.

ф
Категорія: Статті про місто | Додав: Admins (13.12.2011)
Переглядів: 1545
Copyright MyCorp © 2024