Беремо курочку
вагою не менше двох кілограмів. Солимо, перчимо. Готуємо фарш з 200 грамів
кураги, 150 грам грецького горіху, 100 грамів ізюму, 100 грам вершкового масла,
65 грам відвареного майже до готовності рису, наструженого для запаху імбиру і 5 грамів коньяку. Все поперчити і запхнути в курку і зашити,-
пояснює власниця ресторану «Діоніс» в Гадячі Вікторія Омельченко, 39 років.
Вона сама готує смачну страву. Кладемо курку на
противень спинкою вниз. В духовці курка повинна пробути годину. Щоб на
курці утворилась золотиста шкоринка за 20 хвилин до готовності
змащуємо медом. Залишаємо охолонути, потім усаджуємо курку на трон з ананасу. З залишку
ананасу вирізаємо пичку. На шапочку
беремо половинку апельсину, надіваємо на голову. Прикладаємо ґудзики з
оливок, лапки вирізаємо з червоного солодкого перцю, костюм прикрашаємо майонезом
з кулінарного шприцу. В ресторані курочка коштує 150 гривень.
|