- Почула про них на ярмарку в Сорочинцах. Там молоді хлопці
рекламували. То я піддалась на їх
рекламу, взяла 10 кришок і насос. А потім так сподобались, що стала купувати
через клуб органічного землеробства.
А потім друзі подарували, думали, що в мене немає. Так і зібралось їх більше
півтори сотні. Я закриваю тільки ними
все. У мене город біля хати. А моя подруга в Полтаві з дачі ягоди везе в банках
з откачанним повітрям. Так привозе їх додому наче тільки з грядки, сухі,
ціленькі. А до того одна кваша була, поки довезе в машині по колдобинам.
Вакуумні кришки
дозволяють не тільки зберігати продукти
тривалий час, але й при цьому не втрачати
всі вітаміни і харчові властивості
вмісту банки. В них залишається незмінним
смак і запах продукту. Вакуумне зберігання харчів стало можливим завдяки системі «ВАКС». Набор для
вакуумування складається з спеціальних кришок і невеличкого насосу.
Простерилізуйте банку і кришку, а потім кришку
потрібно надіти на банку і зробити кілька рухів насосом. Треба тільки не доливати банку на 3-4
сантиметри до горловини, бо при відкачуванні повітря вміст підніметься
вгору. Через 5-10 рухів насосу банка
буде надійно закрита. Після того, як
взяли частинну вмісту банки, її можна знову закрити тією ж самою
вакуумною кришкою, якою можна користуватися до 200 разів протягом 5
років. Набір таких кришок може успішно конкурувати з металічними, які ми
використовуємо тільки 1 раз.
Консервувати
можна все: варення, компоти, соки, лечо, огірки, помідори. Гарно в таких банках
зберігаються запаси борошна, крупів, сухих овочів і фруктів, адже у вакуумі не заводяться різні комахи.
Макаронні вироби
зберігаються рік, зелень, ковбаса, соки до 20 днів, сире м’ясо, молоко, салати, сир, перші і другі страви – 10 днів, твердий
сир – до місяця. Придбати вакуумні кришки можна в клубах органічного
землеробства.
|